Блог

17 начина, как да започнеш да променяш тялото си още сега 21.09.2022 11:04:58

17 начина, как да започнеш да променяш тялото си още сега

Здравей! Днес ще си поговорим как да започнеш да променяш тялото си още сега. 

Повечето хора решават, че за да се променят трябва да започнат да променят навиците си, защото промяната на начина по който мислят и се чувстват е по трудна. 

Но трябва ли всичко да бъде толкова трудно?

Можеш да направиш промените много по-лесни ако просто промениш средата около теб. Сега ще ти покажа 17 начина с които лесно можеш да промениш средата си. 

 

 1. Дръж бисквитите, чипса и шоколада далеч от вкъщи.

Всички знаем, че когато нямаме време за готвене или дори за ядене е много вероятно просто да вземем нещо нездравословно, което може да се хапне набързо. Тези храни могат да те накарат да преядеш бързо и след това да съжаляваш за решението си. 

Ако ти се прияде нещо сладко, докато например гледаш телевизия, ще трябва да отидеш и да си го вземеш от магазина. Много малко вероятно е щом вече си се загледала, да станеш и наистина да отидеш да си вземеш. Същото ще стане и ако просто нямаш време. 

Ако все пак обичаш да си похапваш мънички неща, можеш да се запасиш със сушени и пресни плодове, както и протеинови блокчета. 

 

 1. Използвай хранителен план. 

Не винаги е нужно да решаваш с какво трябва да се храниш ден за ден. Намери малко свободно време, седни с химикал и хартия или с лаптопа и си изготви хранителен план за седмицата или дори за месеца. Така ще можеш да си направиш и лист за пазаруване предварително, което ще улесни пазаруванията ти. 

Мисля, че ще е много подходящо да повторя един съвет за който съм говорила и преди. Когато имаш план за храненията си, ще можеш да записваш кога си предвидила хранене навън. Така ще можеш да съставиш плана си за деня по такъв начин, че останалите хранения ще са предвидени спрямо храненето навън. Така например ако знаеш, че ще излезеш на обяд с приятелки, ще знаеш че трябва да хапнеш нещо по-малко и здравословно за закуска и вечеря. 

 

 1. Дръж готови за консумация зеленчуци във фризера и хладилника.

Почисти и си нарежи зеленчуци. Сложи ги в специалните за тях отделения в хладилника, за да изсъхнат и за да не приемат миризми от другите храни, като преди това ги сложи в кутия или някакъв друг вид контейнер за съхранение. 

Дръж ги на видими места, за да не забравиш за тях.

 

 1. Не ходи гладна на пазар за хранителни стоки. 

Когато пазаруваш гладна е много по-вероятно да “прегрешиш”, като си вземеш нещо нездравословно, което да утоли глада ти. 

Прекарай повече време при щандовете за плодове и зеленчуци, млечни продукти и месо; също така се отбий и при яйцата, те винаги са добра алтернатива ако искаш да си приготвиш нещо бързо и лесно. Ако е възможно дори не минавай през щандовете с пакетирани и нездравословни храни. 

Пазарувай с кошница. Така тъкмо няма да прекаляваш с пазара, а и ще тренираш ръцете си. Така също, ще ти се налага да ходиш по-често до магазина за хранителни стоки и винаги ще имаш свежи продукти. 

 

 1. Запаси се със замразени миксове.

Замразените плодове са идеални за бързи шейкове. Просто ги сложи в блендера с останалите съставки и ще имаш прекрасен студен шейк. Ако се притесняваш, че заемат твърде много място, може да ги “начупиш” на малки парченца, докато са още замразени. 

Замразените зеленчуци също са идеални за моментите, когато искаш бързо да си направиш нещо здравословно.

 

 1. Направи си абонамент за здравословни храни.

Има абонаменти за здравословна храна, които са много подходящи за хора, които искат да започнат да водят по-здравословен начин на живот. Така някой друг ще подготвя храната ти и ще знаеш, че е приготвена по здравословен начин и специално за теб. 

 

 1. Приготви си готови варива за цялата седмица.

Понякога варенето отнема твърде много време. За да предотвратиш дългото стоене пред тенджерата няколко пъти седмично, просто го направи в един ден. Избери си един ден от седмицата и свърши цялата работа в него. Свари всички неща и ги разпредели в контейнери; така ще можеш да сведеш времето за готвене до минимум и пак да имаш нещо топло и сготвено набързо следващите дни. Можеш дори да сложиш няколко пакета сварени варива във фризера за спешни случаи.

 

 1. Помогни на кухнята си да те “напътства”.

Поддържай кухнята си чиста, подредена и приятна. Така ще се чувстваш по-добре, няма да се стресираш и ще ти е приятно да прекарваш време в кухнята. Можеш дори да отглеждаш подправки някъде в кухнята или на терасата. Така подправките ти ще са био и ще имаш малко зелен цвят в кухнята, така ще изглежда по-свежа и приветлива. 

Също така можеш да превърнеш вратите на хладилника си във визуална дъска на целите, мечтите, спомените си или можеш просто да закачиш неща, които те мотивират. 

 

 1. Просто обуй маратонките си. 

Дори когато просто обуеш маратонки, можеш да започнеш да се чувстваш по-активна. 

Просто носи удобни обувки, когато е възможно, след време краката ти ще ти бъдат много благодарни и наистина ще бъдеш по-активна, както и по-щастлива. 

 

 1. Дръж оборудването за тренировки подръка.

Така ще можеш да тренираш по всяко време. Също така можеш да поставиш различно оборудване на различни места в къщата; постави си за цел всеки път щом минаваш покрай него, да направиш няколко серии от дадено упражнение. 

 

 1. Приготви си “мобилен фитнес” за моментите, когато пътуваш.

Сложи ластици или въже за скачане в багажа си. Те са практични, леки и не заемат много място. Също така можеш да направиш списък с различни видове упражнения, които можеш да изпълняваш без допълнително оборудване. 

Не забравяй и че винаги можеш да потърсиш дали в даден хотел има фитнес зала, басейн или дори занимания с треньор, преди да го резервираш.

 

12 . Превърни колата си в “шкафче”.

Колата ти е достатъчно голяма, можеш да намериш някое малко ъгълче, където да сложиш раничка със спортни дрехи, обувки, кърпи и нещо здравословно за хапване в нея. Така ако шофираш много, никога няма да ти се налага да взимаш прибързани решения ако например си гладна. Също така можеш да си държиш наблизо и бутилка с предварително измерен суроватъчен протеин. Ще трябва само да добавиш вода. 

 

 1. Планирай тренировките си така, както планираш срещите си. 

Отбележи си ги  в календара или планера си, както би отбелязала и ако имаш среща и не я отлагай. 

Също така е добра идея да отбелязваш всичко, което имаш за вършене, от пускането на пералня и готвенето до важните срещи в офиса. Така няма да ти се събират много за един ден и няма да се натоварваш твърде много. 

 

 1. Опитай се да преместиш някои от срещите си в паркове или в зали.

Защо вместо на бар или ресторант не се събереш с приятелките в залата за йога или в парка? Така ще се раздвижите добре и ще се забавлявате. А защо дори някой път не излезете с домашните любимци? Ще бъде забавно и приятно не само за вас, а и за животинките. 

 

 1. Комбинирай тренировките и работата.

Защо не излезеш да повървиш малко, когато се стресираш или докато говориш по телефона? Така ще раздвижваш и няма да се застояваш пред бюрото. 

Ако работиш от вкъщи можеш да взимаш лаптопа си и да сядаш на велоергометъра няколко пъти на ден за по 30-тина минути. 

 

 1. Отделяй се от работата си един път на всеки час. 

Опитай се да отделяш 5 или 10 минути за кратка разходка след всеки час работа. Така ще се фокусираш по-лесно и работата ще върви по-гладко. Можеш дори да инсталираш на компютъра си програма, която да го заключва автоматично за зададен от теб период от време на всеки час. 

 

 1. Включи семейството си. 

Не е нужно да вършиш всичко сама. Може да включиш членовете от семейството си в избора на меню например или веднъж седмично да ходите семейно на разходка сред природата. Така ще прекарвате повече време заедно и в същото време ще се забавлявате. 

 

Надявам се тази статия да е успяла да те вдъхнови, да започнеш малките промени свързани с ежедневието ти още сега.     

Целувки, Стефани!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мотивация и вдъхновение

Мотивация и вдъхновение

17 начина, как да започнеш да променяш тялото си още сега

17 НАЧИНА КАК ДА ЗАПОЧНЕШ ДА ПРОМЕНЯШ ТЯЛОТО СИ ОЩЕ СЕГА

Здравей! Днес ще си поговорим как да започнеш да променяш тялото си още сега. Повечето хора решават, че за да се променят трябва да започнат да променят н Здравей! Днес ще си поговорим как да започнеш да променяш тялото си още сега. Повечето хора решават, че за да се променят трябва да започнат да променят н 2022-09-21T11:09:50+03:00 17 начина, как да започнеш да променяш тялото си още сега

<p><span style="font-weight: 400;">Здравей! Днес ще си поговорим как да започнеш да променяш тялото си още сега.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Повечето хора решават, че за да се променят трябва да започнат да променят навиците си, защото промяната на начина по който мислят и се чувстват е по трудна.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Но трябва ли всичко да бъде толкова трудно?</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Можеш да направиш промените много по-лесни ако просто промениш средата около теб. Сега ще ти покажа 17 начина с които лесно можеш да промениш средата си.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol> <li><b> Дръж бисквитите, чипса и шоколада далеч от вкъщи.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Всички знаем, че когато нямаме време за готвене или дори за ядене е много вероятно просто да вземем нещо нездравословно, което може да се хапне набързо. Тези храни могат да те накарат да преядеш бързо и след това да съжаляваш за решението си.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако ти се прияде нещо сладко, докато например гледаш телевизия, ще трябва да отидеш и да си го вземеш от магазина. Много малко вероятно е щом вече си се загледала, да станеш и наистина да отидеш да си вземеш. Същото ще стане и ако просто нямаш време.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако все пак обичаш да си похапваш мънички неща, можеш да се запасиш със сушени и пресни плодове, както и протеинови блокчета.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="2"> <li><b> Използвай хранителен план.&nbsp;</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Не винаги е нужно да решаваш с какво трябва да се храниш ден за ден. Намери малко свободно време, седни с химикал и хартия или с лаптопа и си изготви хранителен план за седмицата или дори за месеца. Така ще можеш да си направиш и лист за пазаруване предварително, което ще улесни пазаруванията ти.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Мисля, че ще е много подходящо да повторя един съвет за който съм говорила и преди. Когато имаш план за храненията си, ще можеш да записваш кога си предвидила хранене навън. Така ще можеш да съставиш плана си за деня по такъв начин, че останалите хранения ще са предвидени спрямо храненето навън. Така например ако знаеш, че ще излезеш на обяд с приятелки, ще знаеш че трябва да хапнеш нещо по-малко и здравословно за закуска и вечеря.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="3"> <li><b> Дръж готови за консумация зеленчуци във фризера и хладилника.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Почисти и си нарежи зеленчуци. Сложи ги в специалните за тях отделения в хладилника, за да изсъхнат и за да не приемат миризми от другите храни, като преди това ги сложи в кутия или някакъв друг вид контейнер за съхранение.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Дръж ги на видими места, за да не забравиш за тях.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="4"> <li><b> Не ходи гладна на пазар за хранителни стоки.&nbsp;</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Когато пазаруваш гладна е много по-вероятно да &ldquo;прегрешиш&rdquo;, като си вземеш нещо нездравословно, което да утоли глада ти.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Прекарай повече време при щандовете за плодове и зеленчуци, млечни продукти и месо; също така се отбий и при яйцата, те винаги са добра алтернатива ако искаш да си приготвиш нещо бързо и лесно. Ако е възможно дори не минавай през щандовете с пакетирани и нездравословни храни.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Пазарувай с кошница. Така тъкмо няма да прекаляваш с пазара, а и ще тренираш ръцете си. Така също, ще ти се налага да ходиш по-често до магазина за хранителни стоки и винаги ще имаш свежи продукти.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="5"> <li><b> Запаси се със замразени миксове.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Замразените плодове са идеални за бързи шейкове. Просто ги сложи в блендера с останалите съставки и ще имаш прекрасен студен шейк. Ако се притесняваш, че заемат твърде много място, може да ги &ldquo;начупиш&rdquo; на малки парченца, докато са още замразени.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Замразените зеленчуци също са идеални за моментите, когато искаш бързо да си направиш нещо здравословно.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="6"> <li><b> Направи си абонамент за здравословни храни.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Има абонаменти за здравословна храна, които са много подходящи за хора, които искат да започнат да водят по-здравословен начин на живот. Така някой друг ще подготвя храната ти и ще знаеш, че е приготвена по здравословен начин и специално за теб.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="7"> <li><b> Приготви си готови варива за цялата седмица.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Понякога варенето отнема твърде много време. За да предотвратиш дългото стоене пред тенджерата няколко пъти седмично, просто го направи в един ден. Избери си един ден от седмицата и свърши цялата работа в него. Свари всички неща и ги разпредели в контейнери; така ще можеш да сведеш времето за готвене до минимум и пак да имаш нещо топло и сготвено набързо следващите дни. Можеш дори да сложиш няколко пакета сварени варива във фризера за спешни случаи.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="8"> <li><b> Помогни на кухнята си да те &ldquo;напътства&rdquo;.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Поддържай кухнята си чиста, подредена и приятна. Така ще се чувстваш по-добре, няма да се стресираш и ще ти е приятно да прекарваш време в кухнята. Можеш дори да отглеждаш подправки някъде в кухнята или на терасата. Така подправките ти ще са био и ще имаш малко зелен цвят в кухнята, така ще изглежда по-свежа и приветлива.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Също така можеш да превърнеш вратите на хладилника си във визуална дъска на целите, мечтите, спомените си или можеш просто да закачиш неща, които те мотивират.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="9"> <li><b> Просто обуй маратонките си.&nbsp;</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Дори когато просто обуеш маратонки, можеш да започнеш да се чувстваш по-активна.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Просто носи удобни обувки, когато е възможно, след време краката ти ще ти бъдат много благодарни и наистина ще бъдеш по-активна, както и по-щастлива.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="10"> <li><b> Дръж оборудването за тренировки подръка.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Така ще можеш да тренираш по всяко време. Също така можеш да поставиш различно оборудване на различни места в къщата; постави си за цел всеки път щом минаваш покрай него, да направиш няколко серии от дадено упражнение.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="11"> <li><b> Приготви си &ldquo;мобилен фитнес&rdquo; за моментите, когато пътуваш.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Сложи ластици или въже за скачане в багажа си. Те са практични, леки и не заемат много място. Също така можеш да направиш списък с различни видове упражнения, които можеш да изпълняваш без допълнително оборудване.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Не забравяй и че винаги можеш да потърсиш дали в даден хотел има фитнес зала, басейн или дори занимания с треньор, преди да го резервираш.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <p><b>12 . Превърни колата си в &ldquo;шкафче&rdquo;.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Колата ти е достатъчно голяма, можеш да намериш някое малко ъгълче, където да сложиш раничка със спортни дрехи, обувки, кърпи и нещо здравословно за хапване в нея. Така ако шофираш много, никога няма да ти се налага да взимаш прибързани решения ако например си гладна. Също така можеш да си държиш наблизо и бутилка с предварително измерен суроватъчен протеин. Ще трябва само да добавиш вода.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="13"> <li><b> Планирай тренировките си така, както планираш срещите си.&nbsp;</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Отбележи си ги&nbsp; в календара или планера си, както би отбелязала и ако имаш среща и не я отлагай.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Също така е добра идея да отбелязваш всичко, което имаш за вършене, от пускането на пералня и готвенето до важните срещи в офиса. Така няма да ти се събират много за един ден и няма да се натоварваш твърде много.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="14"> <li><b> Опитай се да преместиш някои от срещите си в паркове или в зали.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Защо вместо на бар или ресторант не се събереш с приятелките в залата за йога или в парка? Така ще се раздвижите добре и ще се забавлявате. А защо дори някой път не излезете с домашните любимци? Ще бъде забавно и приятно не само за вас, а и за животинките.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="15"> <li><b> Комбинирай тренировките и работата.</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Защо не излезеш да повървиш малко, когато се стресираш или докато говориш по телефона? Така ще раздвижваш и няма да се застояваш пред бюрото.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако работиш от вкъщи можеш да взимаш лаптопа си и да сядаш на велоергометъра няколко пъти на ден за по 30-тина минути.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="16"> <li><b> Отделяй се от работата си един път на всеки час.&nbsp;</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Опитай се да отделяш 5 или 10 минути за кратка разходка след всеки час работа. Така ще се фокусираш по-лесно и работата ще върви по-гладко. Можеш дори да инсталираш на компютъра си програма, която да го заключва автоматично за зададен от теб период от време на всеки час.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <ol start="17"> <li><b> Включи семейството си.&nbsp;</b></li> </ol> <p><span style="font-weight: 400;">Не е нужно да вършиш всичко сама. Може да включиш членовете от семейството си в избора на меню например или веднъж седмично да ходите семейно на разходка сред природата. Така ще прекарвате повече време заедно и в същото време ще се забавлявате.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Надявам се тази статия да е успяла да те вдъхнови, да започнеш малките промени свързани с ежедневието ти още сега.&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Целувки, Стефани!</span></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки