Блог

Няколко причини защо да започнеш планер още сега

Няколко причини защо да започнеш планер още сега

Здравей! Първото нещо, което много хора правят в началото на годината е да започнат нов планер, защото старият е пълен със стари задачи и спомени. Според други хора обаче планерът е нещо ненужно, но сега ще ти покажа няколко причини, които показват, че започването на планер е една чудесна идея.

1.Пленерът помага да организираш времето си по-добре.

Понякога хората смятат, че нямат време за всичките си задачи и ангажименти, но в повечето случаи всъщност просто не могат да организират времето си както трябва. Това доста често се случва, когато имаш повече задачи от обикновено и трябва да скачаш от една задача на друга без да си и отделила нужното време, защото си отделила твърде много време на друга задача. Ако имаш планер няма да имаш подобен проблем. Планирайки задачите си ще  планираш и времето си, ще знаеш колко време ти е необходимо за дадена задача и няма да ти се налага да бързаш, защото си отделила повече от необходимото време на по-малка задача.Също така ще имаш повече време за хобитата и семейството си.

 

2.Ще успееш да подобриш своята продуктивност.

Това е не само важно за професионалния, но и за личния ти живот. Много хора смятат, че продуктивността е важна само за професионалния им живот, но тя е много важна и за личния. Това може да са по-големи домашни проекти или малки задачки, но ще се почувстваш много по-добре, когато вместо да ги отложиш ще успееш да се организираш и да ги направиш.

 

3. Планерът ще ти помогне да намалиш стреса.

Често хората се чувстват стресирани именно заради забързаното си ежедневие е претъпкания си график. Ако имаш планер ще можеш да преминаваш плавно от една задача към друга вместо да се притесняваш, че ще забравиш за някоя. Също така няма да се притесняваш, че ще закъснееш за някоя среща или ще изпуснеш някое важно събитие. Също така ще можеш да използваш планера и за планиране на малко време за релаксация.

4. Съществуват и много ползи за здравето ти.

Планерът ще ти помогне и да се грижиш по-добре за здравето си. Първо ще може да следиш кога за последен път си ходила на контролен преглед, много е важно да се грижиш за здравето си и да пеминаваш редовно през профилактични прегледи. Второ ще можеш да се грижиш по-добре и за физическото си здраве, като следиш тренировките си и с какво си се хранила, но за това ще можеш да прочетеш малко по-надолу. И трето ще можеш да се грижиш и за психическото си здраве като намаляваш стреса и тревожността си чрез планирането. Също така в повечето планери има и празни страници за бележки, в тях може да записваш мотивиращи неща, които да повдигат настроението ти, също така може да ги използваш и като дневник.

 

5. Планерът е може да се превърне и в място за спомени.

Освен еднообразните си задачи ще можеш да записваш и приятни изживявания. След време, когато се връщаш да погледнеш например кога за последен път си ходила на зъболекар ще видиш и колко приятни моменти си имала. Това ще повдигне настроението ти дори и в този момент да нямаш нужда точно от това.

 

6.Има доста сладки планери.

Колкото и глупаво да звучи има доста сладки планери. Някой от тях ще успее да внесе малко повече настроение в ежедневието ти. Също така ще можеш да ги направиш красиви, както и от вън така и от вътре. Има тонове стикери, безплатни сетове в интернет и видеа YouTube, които ще могат да те вдъхновят. Декорирането на планера ще ти помогне и да намалиш стреса.

 

А сега ще ви кажа и няколко причини, поради които е хубаво да отделиш малко местенце в планера си и да го превърнеш във фитнес планер или дори да си вземеш отделен.

 

1. Ще можеш да следиш прогреса си.

Повечето хора започват нова тренировъчна програма с най-добри намерения, но могат да не постигнат целите си или да ги изоставят. Поддържането на спортен планер ще ти помогне да следиш напредъка си от първа ръка.

 

2.Ще ти помогне да постигнеш целите си.

Виждайки целите си написани на хартия или компютър ще ти е много по-лесно да ги следиш и да ги постигнеш.

Ако искаш да разбереш как да си поставяш изпълними цели може да погледнеш поста ми за “Умните цели”(smart goals).

https://stephaniesport.com/article/zdraveto-na-rabotnoto-myasto

 

3. Ще можеш да си направиш график.

Освен всекидневен график ще е полезно и да си правиш график и за самите тренировки. Така ще има малко разнообразие, а и ще успееш да ги направиш по-пълноценни, вместо при влизането във фитнеса да започнеш да се чудиш от къде да запорнеш.

 

Също така много атлети и спортисти водят фитнес планер поради следните причини.

 • Помага им да останат отговорни към тренировъчният им и хранителният им режим.
 • Помага, както на спортистите, така и на треньорите им да предотвратят наранявания.
 • Помага за следене на напредъка (както споменах и по-горе).
 • Помага и на спортистите, и на техните треньори да обърнат внимание на факторите, които могат да доведат до победа или да са спънка към победата.

 

А ето защо фитнес планетите не са само за атлетите и спортистите,а помагат и просто на хората, които тренират за забавление или защото искат да имат малко по-здравословен живот.

 • Ще ти помогне да влезеш във форма.
 • Ще ти помогне да останеш във форма.
 • Ще ти помогне да отслабнеш.
 • Ще ти помогне да приоритизираш целите си.

 

Ето и няколко съвета за това как да поддържаш фитнес планер.

Можеш да поддържаш планера си на:

 • Хартия - редовен планер, фитнес планер, тетрадка, тефтер с изрезки, папка.
 • Компютър -  Excel таблица.
 • Онлайн - приложение, уебсайт, форум, личен блог.

 

Твоят фитнес планер трябва да съдържа тренировката, която ще направиш, както и миналите ти тренировки. Така ще можете не само да забелязваш, когато си в застой и трябва да промениш тренировката си, но ще може и да я разнообразяваш без причина.

 

Ето няколко съвета какво да записваш в планера си за тренировки.

 • Дата и времетраене на тренировката.
 • Направени упражнения.
 • Тежести и уреди използвани за всяко упражнение.
 • Направени серии.
 • Почивките, които си си правила между сериите.
 • Колко трудна/лесна ти е била тренировката.

 

Ето и няколко съвета за кардио тренировките.

 • Датата и времето на тренировката.
 • Какъв вид кардио си извършила.
 • Времетраенето на тренировката.
 • Сърдечен ритъм.
 • Покритото разстояние (независимо дали си тичала, карала колело, ролери или дори плувала).
 • Ако си използвала уреди какви са били.
 • А ако тренировката е била на открито какви са били метеорологичните условия и маршрутът.
 • Колко трудна/лесна ти е била тренировката.

 

И накрая ето още няколко неща, които можеш да записваш.

 • Телесно тегло или телесни мазнини.
 • Часове сън.
 • Приети течности.
 • Апетит (добър, среден, лош).
 • Настроение (добро, средно, лошо).
 • Енергия (добра, средна, лоша).
 • Мотивация (добра, средна, лоша).

 

Надявам се статията да ти е от полза ако решиш да започнеш свой собствен планер.

Целувки, Стефани.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Тренировки

Тренировки

Няколко причини защо да започнеш планер още сега

Няколко причини защо да започнеш планер още сега

Здравей! Първото нещо, което много хора правят в началото на годината е да започнат нов планер, защото старият е пълен със стари задачи и спомени. Според д Здравей! Първото нещо, което много хора правят в началото на годината е да започнат нов планер, защото старият е пълен със стари задачи и спомени. Според д 2019-01-07T19:43:00+02:00 Няколко причини защо да започнеш планер още сега

<p><span style="font-weight: 400;">Здравей! Първото нещо, което много хора правят в началото на годината е да започнат нов планер, защото старият е пълен със стари задачи и спомени. Според други хора обаче планерът е нещо ненужно, но сега ще ти покажа няколко причини, които показват, че започването на планер е една чудесна идея. </span></p> <p><strong>1.Пленерът помага да организираш времето си по-добре.</strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Понякога хората смятат, че нямат време за всичките си задачи и ангажименти, но в повечето случаи всъщност просто не могат да организират времето си както трябва. Това доста често се случва, когато имаш повече задачи от обикновено и трябва да скачаш от една задача на друга без да си и отделила нужното време, защото си отделила твърде много време на друга задача. Ако имаш планер няма да имаш подобен проблем. Планирайки задачите си ще &nbsp;планираш и времето си, ще знаеш колко време ти е необходимо за дадена задача и няма да ти се налага да бързаш, защото си отделила повече от необходимото време на по-малка задача.Също така ще имаш повече време за хобитата и семейството си.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>2.Ще успееш да подобриш своята продуктивност.</strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е не само важно за професионалния, но и за личния ти живот. Много хора смятат, че продуктивността е важна само за професионалния им живот, но тя е много важна и за личния. Това може да са по-големи домашни проекти или малки задачки, но ще се почувстваш много по-добре, когато вместо да ги отложиш ще успееш да се организираш и да ги направиш.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>3. Планерът ще ти помогне да намалиш стреса.</strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Често хората се чувстват стресирани именно заради забързаното си ежедневие е претъпкания си график. Ако имаш планер ще можеш да преминаваш плавно от една задача към друга вместо да се притесняваш, че ще забравиш за някоя. Също така няма да се притесняваш, че ще закъснееш за някоя среща или ще изпуснеш някое важно събитие. Също така ще можеш да използваш планера и за планиране на малко време за релаксация.<br /><br /></span></p> <p><strong>4. Съществуват и много ползи за здравето ти.</strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Планерът ще ти помогне и да се грижиш по-добре за здравето си. Първо ще може да следиш кога за последен път си ходила на контролен преглед, много е важно да се грижиш за здравето си и да пеминаваш редовно през профилактични прегледи. Второ ще можеш да се грижиш по-добре и за физическото си здраве, като следиш тренировките си и с какво си се хранила, но за това ще можеш да прочетеш малко по-надолу. И трето ще можеш да се грижиш и за психическото си здраве като намаляваш стреса и тревожността си чрез планирането. Също така в повечето планери има и празни страници за бележки, в тях може да записваш мотивиращи неща, които да повдигат настроението ти, също така може да ги използваш и като дневник.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>5. Планерът е може да се превърне и в място за спомени.</strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен еднообразните си задачи ще можеш да записваш и приятни изживявания. След време, когато се връщаш да погледнеш например кога за последен път си ходила на зъболекар ще видиш и колко приятни моменти си имала. Това ще повдигне настроението ти дори и в този момент да нямаш нужда точно от това.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>6.Има доста сладки планери.</strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Колкото и глупаво да звучи има доста сладки планери. Някой от тях ще успее да внесе малко повече настроение в ежедневието ти. Също така ще можеш да ги направиш красиви, както и от вън така и от вътре. Има тонове стикери, безплатни сетове в интернет и видеа YouTube, които ще могат да те вдъхновят. Декорирането на планера ще ти помогне и да намалиш стреса. </span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">А сега ще ви кажа и няколко причини, поради които е хубаво да отделиш малко местенце в планера си и да го превърнеш във фитнес планер или дори да си вземеш отделен. </span></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>1. Ще можеш да следиш прогреса си. </strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Повечето хора започват нова тренировъчна програма с най-добри намерения, но могат да не постигнат целите си или да ги изоставят. Поддържането на спортен планер ще ти помогне да следиш напредъка си от първа ръка. </span></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>2.Ще ти помогне да постигнеш целите си.</strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Виждайки целите си написани на хартия или компютър ще ти е много по-лесно да ги следиш и да ги постигнеш. </span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако искаш да разбереш как да си поставяш изпълними цели може да погледнеш поста ми за &ldquo;Умните цели&rdquo;(smart goals). </span></p> <p><a href="../../../article/zdraveto-na-rabotnoto-myasto"><span style="font-weight: 400;">https://stephaniesport.com/article/zdraveto-na-rabotnoto-myasto</span></a></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>3. Ще можеш да си направиш график. </strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен всекидневен график ще е полезно и да си правиш график и за самите тренировки. Така ще има малко разнообразие, а и ще успееш да ги направиш по-пълноценни, вместо при влизането във фитнеса да започнеш да се чудиш от къде да запорнеш. </span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">Също така много атлети и спортисти водят фитнес планер поради следните причини. </span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Помага им да останат отговорни към тренировъчният им и хранителният им режим. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Помага, както на спортистите, така и на треньорите им да предотвратят наранявания. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Помага за следене на напредъка (както споменах и по-горе).</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Помага и на спортистите, и на техните треньори да обърнат внимание на факторите, които могат да доведат до победа или да са спънка към победата.</span></li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">А ето защо фитнес планетите не са само за атлетите и спортистите,а помагат и просто на хората, които тренират за забавление или защото искат да имат малко по-здравословен живот. </span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Ще ти помогне да влезеш във форма.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Ще ти помогне да останеш във форма.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Ще ти помогне да отслабнеш. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Ще ти помогне да приоритизираш целите си.</span></li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Ето и няколко съвета за това как да поддържаш фитнес планер. </strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Можеш да поддържаш планера си на:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Хартия - редовен планер, фитнес планер, тетрадка, тефтер с изрезки, папка.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Компютър - &nbsp;Excel таблица.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Онлайн - приложение, уебсайт, форум, личен блог.</span></li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">Твоят фитнес планер трябва да съдържа тренировката, която ще направиш, както и миналите ти тренировки. Така ще можете не само да забелязваш, когато си в застой и трябва да промениш тренировката си, но ще може и да я разнообразяваш без причина. </span></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Ето няколко съвета какво да записваш в планера си за тренировки.</strong></p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Дата и времетраене на тренировката. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Направени упражнения.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Тежести и уреди използвани за всяко упражнение. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Направени серии. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Почивките, които си си правила между сериите. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Колко трудна/лесна ти е била тренировката.</span></li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Ето и няколко съвета за кардио тренировките. </strong></p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Датата и времето на тренировката. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Какъв вид кардио си извършила.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Времетраенето на тренировката.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Сърдечен ритъм.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Покритото разстояние (независимо дали си тичала, карала колело, ролери или дори плувала). </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Ако си използвала уреди какви са били. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">А ако тренировката е била на открито какви са били метеорологичните условия и маршрутът. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Колко трудна/лесна ти е била тренировката.</span></li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>И накрая ето още няколко неща, които можеш да записваш.</strong></p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Телесно тегло или телесни мазнини.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Часове сън.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Приети течности. </span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Апетит (добър, среден, лош).</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Настроение (добро, средно, лошо).</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Енергия (добра, средна, лоша).</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Мотивация (добра, средна, лоша). </span></li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">Надявам се статията да ти е от полза ако решиш да започнеш свой собствен планер.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Целувки, Стефани.</span></p>

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки