Блог

Защо е нужно да пием достатъчно вода? 19.09.2022 19:19:20

Защо е нужно да пием достатъчно вода?

ВАЖНА ЛИ Е ХИДРАТАЦИЯТА?

Водата е много важна част от живота на всеки човек, независимо дали тренира или обича да се занимава с нещо друго. 

Чудите се защо водата е толкова важна?
Ето няколко причини, поради които водата е много полезна за вас.

1. Водата кара кожата да изглежда по-сияйна. Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и заслужава винаги да е хидратирана. ?

2. Освен за кожата водата е полезна и за всички останали органи в човешкото тяло.

3. Подобрява храносмилането. Консумирането на повече вода означава, че тялото ви е по-способно да абсорбира хранителни вещества от вашата храна.

4. Водата помага за по-добър сън и живот.

5. Ще изградите по-лесно мускулна тъкан, ако се хидратирате.

6. Дехидратацията е вредна за здравето. Причинява умора, главоболие и загуба на фокус.

 

Как да се хидратирате?

Пийте вода преди да се почувствате жадни.

Избягвайте напитки с кофеин или захар в тях. Малко количество е добре, но не трябва да се прекалява!

Пийте вода докато тренирате.

Продължавайте да се хидратирате дори и след тренировките.

 

За ваше улеснение ето колко вода(минимално) трябва да пиете според килограмите ви. Разбира се това може да варира. Колкото повече се потите - толкова повече вода е хубаво да пиете. 

 45 кг - 1,25 литра
54 кг - 1,50 литра
63 кг - 1,75 литра
72 кг - 2,00 литра
81 кг - 2,25 литра
90 кг - 2,50 литра
99 кг - 2,75 литра
108 кг - 3,00 литра
117 кг - 3,25 литра
126 кг - 3,50 литра

Няколко интересни факта за водата. 

Знаехте ли, че човек може да живее около месец без храна, но само около една седмица без вода?

Когато човек се почувства жаден тялото му е загубило 1% от водните си запаси.

Водата може да ви предпази или намали главоболието.

Човешкият мозък се състои от приблизително 85% вода.

92% от динята са вода.

 

А знаехте ли, че водата притежава памет?

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Хранене

Хранене

Защо е нужно да пием достатъчно вода?

Трябва да пием достатъчно вода

ВАЖНА ЛИ Е ХИДРАТАЦИЯТА?Водата е много важна част от живота на всеки човек, независимо дали тренира или обича да се занимава с нещо друго. Чудите се ВАЖНА ЛИ Е ХИДРАТАЦИЯТА?Водата е много важна част от живота на всеки човек, независимо дали тренира или обича да се занимава с нещо друго. Чудите се 2022-10-28T13:43:01+03:00 Защо е нужно да пием достатъчно вода?

<div class="_blog-article-title"> <h2>ВАЖНА ЛИ Е ХИДРАТАЦИЯТА?</h2> </div> <div class="_blog-article-text"> <div class="_textbox"> <p><span>Водата е много важна част от живота на всеки човек, независимо дали тренира или обича да се занимава с нещо друго.&nbsp;</span></p> <p><span><strong>Чудите се защо водата е толкова важна?</strong><br /></span><span>Ето няколко причини, поради които водата е много полезна за вас.</span></p> <p><span>1. Водата кара кожата да изглежда по-сияйна. Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и заслужава винаги да е хидратирана. ?</span></p> <p><span>2. Освен за кожата водата е полезна и за всички останали органи в човешкото тяло.</span></p> <p><span>3. Подобрява храносмилането. Консумирането на повече вода означава, че тялото ви е по-способно да абсорбира хранителни вещества от вашата храна.</span></p> <p><span>4. Водата помага за по-добър сън и живот.</span></p> <p><span>5. Ще изградите по-лесно мускулна тъкан, ако се хидратирате.</span></p> <p><span>6. Дехидратацията е вредна за здравето. Причинява умора, главоболие и загуба на фокус.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span><strong>Как да се хидратирате?</strong></span></p> <p><span>Пийте вода преди да се почувствате жадни.</span></p> <p><span>Избягвайте напитки с кофеин или захар в тях. Малко количество е добре, но не трябва да се прекалява!</span></p> <p><span>Пийте вода докато тренирате.</span></p> <p><span>Продължавайте да се хидратирате дори и след тренировките.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span>За ваше улеснение ето колко вода(минимално) трябва да пиете според килограмите ви. Разбира се това може да варира. Колкото повече се потите - толкова повече вода е хубаво да пиете.&nbsp;</span></p> <p>&nbsp;<span>45 кг - 1,25 литра<br /></span><span>54 кг - 1,50 литра<br /></span><span>63 кг - 1,75 литра<br /></span><span>72 кг - 2,00 литра<br /></span><span>81 кг - 2,25 литра<br /></span><span>90 кг - 2,50 литра<br /></span><span>99 кг - 2,75 литра<br /></span><span>108 кг - 3,00 литра<br /></span><span>117 кг - 3,25 литра<br /></span><span>126 кг - 3,50 литра</span></p> <p><span><strong>Няколко интересни факта за водата.</strong>&nbsp;</span></p> <p><span>Знаехте ли, че човек може да живее около месец без храна, но само около една седмица без вода?</span></p> <p><span>Когато човек се почувства жаден тялото му е загубило 1% от водните си запаси.</span></p> <p><span>Водата може да ви предпази или намали главоболието.</span></p> <p><span>Човешкият мозък се състои от приблизително 85% вода.</span></p> <p><span>92% от динята са вода.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span>А знаехте ли, че водата притежава памет?</span></p> </div> </div>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки